Hoppa till innehåll

Streama Serie A

  • av
Måltipset

Det har aldrig varit lättare att se toppfotboll från italienska La Liga. Normalt har man behövt abonnemang från någon av tv-operatörerna för att se det. Nu finns det dock mängder av streamingtjänster som erbjuder Serie A och andra toppligor. Samtidigt har spelbolagen i allt högre utsträckning börjat erbjuda streamad fotboll, vid sidan av sitt vanliga utbud. Det gör det enkelt att se matcherna du spelat på.

Streama Serie A

Förutom de traditionella streamingtjänsterna kan du även se Serie A på många spelsajter. De har det som del i sitt utbud vid sidan av spel. För att få tillgång till det brukar det räcka att man satt in ett visst belopp och att man spelat nyligen. Förutom Serie A erbjuds även de andra toppligorna som La Liga i Spanien, Premier League och Bundesliga. Du kan se de streamade matcherna via din dator, mobil eller surfplatta.

Fördelar att se streamade matcher

I Sverige är det minst hälften som ser på fotboll via olika streamade tjänster. Det är inte så konstigt. Sportpaket hos olika kanal-leverantörer kan vara dyra. Dessutom kommer du åt streamade matcher när som helst och var som helst. Det spelar ingen roll om du sitter på tåget eller väntar hos tandläkaren. Allt du behöver är en mobil och en uppkoppling för att se ditt favoritspel.

Livestreams på spelsajter

Flera spelsajter med svensk licens erbjuder streamade matcher från bland annat Serie A. De gör det såklart för att locka dig som spelare och kanske uppmuntra till lite extra spel. För att få full tillgång till utbudet brukar det finnas några villkor som ska uppfyllas. Vanligtvis måste du ha en viss summa på ditt spelkonto samtidigt som du faktiskt har spelat nyligen. Dessutom måste du uppfylla de vanliga kraven för registrering på en spelsajt.

Serie A på tv

Föredrar du det traditionella sättet att se på två måste du skaffa ett abonnemang på rätt kanal-tjänst. Det kan vara rätt dyrt, men å andra sidan får du mycket mer än bara sport när du tecknar abonnemang. Det har varit lite olika leverantörer som visat La Liga. Framöver är det dock C More som kommer visa La Liga och fler toppligor. Även när du skaffar ett tv-abonnemang så brukar de också erbjuda streamingtjänster.

Fakta om Serie A

Lagen som spelat flest säsongen i Serie A är Inter,  Juventus och Roma. Juventus har varit mästare 36 gånger, följt av Inter med 19 gånger och Milan med 18 gånger. Personen som varit med i flest matcher är den legendariske målvakten Gianluigi Buffon. Främste målgöraren genom tiderna är Silvio Piola följt av Francesco Totti. På en hedrande tredje och åttonde plats har vi två svenskar, Gunnar Nordahl och Kurt Hamrin.

Coppa Italia

La Liga har naturligtvis en inhemsk cup. I Italien kallas den Coppa Italia vilket kort och gott betyder Italienska cupen. Varje år sänds mängder av toppmatcher från Coppa Italia, även om intresset inte är så stort innan finalspelen. Precis som med Serie A kommer du kunna se Coppa Italia på vissa spelsajter.