Hoppa till innehåll

Rätta Måltipset

Om du vill rätta Måltipset kan du välja om du vill göra det live eller senare. Din kupong finns alltid på ditt konto hos Svenska Spel när du har lämnat in den. Du behöver inte göra något själv utan spelet rättas automatiskt samtidigt som det pågår.

Du kan även se dina gamla spel om du bettar ofta på måltipset. Vem som helst kan spela då det är mycket enkelt och roligt. Det är faktiskt i mångt och mycket som lotto då du ska plocka ut en eller fler rader.

rätta måltipset

Rätta Måltipset live hos Svenska Spel

Vill du se Måltipset rätta raden finns den informationen alltid hos Svenska Spel. Det finns även andra fristående sajter som också lägger ut den informationen i efterhand. Svenska Spel är dock ensamma om att erbjuda Måltipset på sin sida. 

Om du vinner på tipset kommer pengarna att betalas ut till ditt konto omedelbart. Det ser du direkt när du loggar in i så fall. Vinsten varierar från vecka till vecka beroende på resultatet. Du vinner normalt om du har mellan 6-8 rätt. Målet är förstås att ha åtta rätt då det inte sällan är miljonutdelning. 

För att du ska få högsta vinsten måste du pricka rätt på samtliga åtta matcher. Om ingen skulle få in max antal rätt kommer vinsten fördelas bland de som har sju rätt och sex rätt. En del av vinsten kommer även gå över till en jackpott.

måltipset

Så ser du rätta raden

Alla matcher uppdateras i realtid hos Svenska Spel. Din kupong fylls alltså i så du ser hur många mål som görs i varje match. Du bettar alltså inte på resultat utan på vilka matcher som blir målrikast. Det är väldigt roligt även för den som normalt inte är så insatt i fotboll och de olika lagen.

Måltipset är ett lite annorlunda tips eftersom det inte spelar någon roll vilka lag som vinner. Du väljer ut åtta matcher i en pool av 30 stycken. Ditt jobb är att pricka in de där du tror att det kommer bli flest mål. Det är ofta lättare sagt än gjort men inte omöjligt. Det finns många olika exempel på spelare som har blivit miljonärer med åtta rätt.

Rätta kupongen över flera dagar

Eftersom det är hela 30 matcher som ska spelas är det sällan som alla matcher slutar samma dag. De kan till exempel vara utspridda över en helg. Då måste du vänta tills alla matcher är färdigspelade. Du kan till exempel sitta med åtta rätt när lördagen är slut. Dock är det inte säkert att resultatet står sig till söndagen. Det är både spännande och pirrigt vilket är en av anledningarna till att så många gillar måltipset. 

Få notifikationer i din telefon

Vill du inte själv hålla reda på alla matcher kan du använda dig av en app som håller koll på resultaten. Flashscore är ett bra sådant exempel. Då behöver du inte sitta fastklistrad vid datorn utan det plingar till i mobilen så snart det blir mål. 

Vet du med dig att det blir många mål i de matcher du valt ut kan du alltid logga in och se hur din kupong ser ut. Då kan det alltså bli en spännande helg. Du kan spela själv eller gå ihop tillsammans med andra om du vill spela tillsammans.

Om ingen får åtta rätt

Måltipset är ett av de lite svårare spelen eftersom du inte kan studera lagen på samma sätt som till exempel Stryktipset. Det handlar mer om slumpen och att ha tur med målen. Därför händer det väldigt ofta att ingen får åtta rätt. Vid dessa tillfällen kommer vinstsumman gå över till nästa gång som en jackpott. Om du normalt spelat på travet känner du säkerligen igen konceptet. 

Ibland så ser du redan efter ett 20-tal matcher om du kommer få in ditt spel eller inte. Om så är fallet kan du alltid börja fokusera på nästa veckas spel. Många spelar på Måltipset varje vecka eftersom det är så billigt och för att det är så spännande. Det som är roligt med Måltipset är att det passar alla. Även de som inte brukar kolla på fotboll kan ha glädje av detta tips.

Följ Måltipset live

Kan jag avbryta ett spel på Måltipset?

Om du kommer på att du inte vill spela på Måltipset går det att annullera. Du måste dock vara ute i god tid. Så snart det har gått 1 minut över spelstoppet är det inte längre möjligt att avbryta. Då får du istället fokusera på att rätta måltipset. Om du avbryter Måltipset så kommer pengarna att betalas tillbaka till ditt spelkonto. De kan du i så fall spara till ett annat tillfälle. 

 

Måltipset finns tillgängligt både till mobil och dator. Det betyder att du även kan rätta tipset vart du än befinner dig. Det finns också tillfällen när matcher måste lottas. Oftast beror det på att den har blivit inställd av en eller annan anledning. Det kan till exempel vara dåligt väder. När matchen lottas räknas den mot din kupong precis som vanligt. Då står det på din kupong att den kommer lottas.

rätta måltipset

Om det blir lika i två eller flera matcher

Det händer väldigt ofta att det blir lika många mål i två eller flera matcher. Hur gör man då för att få fram rätt resultat? Svenska Spel har kommit fram till en regel där bortamål räknas högre. Låt oss säga att en match slutar 3-1 till hemmalaget. Den andra matchen slutar 1-3 till bortalaget. Då kommer den andra matchen räknas högre eftersom bortalaget gjorde fler mål. Det är alltså något som du kan ha i åtanke när du ska lämna in din kupong. Om du tror att ett bortalag kommer bli väldigt målfarligt är det alltså värt att pricka för dem på kupongen. 

Det finns även tillfällen då det inte går att skilja på matcherna. Det kan till exempel vara två matcher som båda slutar 4-4. Då har Svenska Spel själva bestämt att den match som har lägst nummer på kupongen kommer räknas som den vinstgivande. Det kan tyckas lite orättvist men det går inte att lösa på något annat sätt. Det förstärker ytterligare idén om att Måltipset är mer som ett lotteri än regelrätt betting. Förhoppningsvis ska inte kupongen avgöras på tur utan på att åtta av lagen gör fler mål än de andra. 

Vanliga frågor och svar om att rätta Måltipset

Nej, alla kuponger rättas automatiskt av Svenska Spel. Du behöver bara logga in och kolla hur det gick. Däremot är det många som följer med i matcherna och rättar sin kupong manuellt för spänningens skull.

Du kan börja rätta din kupong så snart de första matcherna är slut. Dock kommer du inte få slutresultatetet förrän alla matcher är färdigspelade. Det kan vara ovisst fram till den sista matchen.

Nej, det finns även andra fristående sajter som redovisar Måltipset med jämna mellanrum. De flesta vänder sig dock direkt till Svenska Spel eftersom det är där man lämnar in sin kupong.

Om du vill rätta dina gamla kuponger är det bara att logga in på ditt spelkonto. Där söker du upp den kupong som det rör sig om och ser om det blev någon vinst eller inte. Du ser vad du spelade på och den rätta raden.

I första hand så räknas den match där bortalaget för flest mål. Om det inte finns något  som kan särskilja de båda lagen säger reglerna hos Svenska Spel att matchen som är högst upp på kupongen vinner.