Hoppa till innehåll

Rätta Måltipset

Om du vill rätta Måltipset kan du välja om du vill göra det live eller senare. Din kupong finns alltid på ditt konto hos Svenska Spel när du har lämnat in den. Du behöver inte göra något själv utan spelet rättas automatiskt samtidigt som det pågår.

Du kan även se dina gamla spel om du bettar ofta på måltipset. Vem som helst kan spela då det är mycket enkelt och roligt. Det är faktiskt i mångt och mycket som lotto då du ska plocka ut en eller fler rader.

rätta måltipset

Måltipskupong idag

För att komma igång Måltipset börjar processen med att skapa ett konto hos Svenska Spel. Det är en smidig process som kan utföras med hjälp av BankID och tar bara några minuter. Det vanligaste alternativet är att spela online, där förutsägelserna enkelt fylls i direkt på webbplatsen. Genom att använda den digitala plattformen kan du hålla koll på dina förutsägelser och kupongen i realtid när matcherna väl är igång. Dessutom har du möjlighet att följa den aktuella utdelningen beroende på hur matchresultaten utvecklas. Med Europamästerskapet i fotboll 2024 som ett spännande tillfälle att delta och prova lyckan att testa Måltipset.

Så fungerar måltipset

Måltipset är en spännande form av sportsbetting som ger dig möjlighet att förutsäga vilka fotbollsmatcher som kommer att vara målrika (eller målfattiga). Istället för att satsa på vinnande lag eller exakta resultat, fokuserar du på antalet mål i varje match. För att delta väljer du åtta fotbollsmatcher från den tillgängliga poolen. Istället för att förutsäga vilket lag som kommer att vinna, försöker du förutsäga hur många mål som kommer att göras i varje match. När du har valt dina matcher och gjort dina förutsägelser skapar du din egen kupong. När matcherna är avslutade och resultaten är klara rättas dina förutsägelser. Om du har rätt förutsagt antal mål i alla åtta matcher, vinner du jackpotten.

Vinn stort med åtta korrekta förutsägelser

Att uppnå åtta rätt är det ultimata målet när man spelar Måltipset. Det är då du har chansen att vinna jackpotten för den aktuella omgången. Vinsten kan vara så betydande att ensamma vinnare har belönats med upp till 10 miljoner kronor. Det är en dröm som kan bli verklighet med den rätta taktiken och lite tur. Måltipset kombinerar dina fotbollskunskaper med en viss grad av chansning.

En titt på svenska spels måltipsets historia

Måltipsets historia ger oss insikter om hur detta spännande spel utvecklats över åren. Måltipset har en rik tradition och har engagerat fotbollsälskare och spelentusiaster i många år. Spelet introducerades för första gången av Svenska Spel och lanserades officiellt 1974. Det har varit en plattform där människor kan testa sina kunskaper om fotboll och chansa på vilka matcher som kommer att vara målrika. Genom åren har spelet genomgått förändringar och förbättringar för att ge spelarna en ännu bättre upplevelse.

Expertens tips för åtta rätt förutsägelser

För att lyckas få åtta korrekta förutsägelser i Måltipset, vilket är nyckeln till att vinna jackpotten, är det klokt att ta del av experttips. Det är också viktigt att vara medveten om olika spelvarianter och systemspel som finns tillgängliga när du spelar Måltipset. Genom att experimentera med olika strategier och anpassa ditt spelande till din kunskapsnivå och riskaptit kan du skapa en mer givande spelupplevelse. Nedan listar vi några goda expert-råd.

  • Studera historiska resultat: Börja med att analysera tidigare resultat och hur mål fördelats i olika matcher. Detta ger dig en grundläggande förståelse för mönster och trender som kan vara användbara.

  • Följ lagens prestanda: Håll koll på lagens prestationer, deras form och eventuella skador på nyckelspelare.

  • Utför grundlig analys: Var noggrann med din egen analys av matcherna. Jämför statistik, tidigare möten och andra relevanta faktorer. 

  • Använd spelstrategier: Utveckla en spelstrategi som passar din risktolerans och spelstil. Vissa strategier fokuserar på att täcka många olika resultat, medan andra satsar mer aggressivt för att nå åtta rätt.

  • Sätt en budget: Spela alltid inom din ekonomiska ram. Sätt en budget för dina spel och håll dig till den. Spel ska vara underhållande och inte leda till ekonomiska problem.

  • Var tålmodig: Att nå åtta rätt i Måltipset kan vara en utmaning. Var beredd på att det kan ta tid och att du inte alltid kommer att vinna. Tålamod är en dygd i sportsbetting.

  • Ha realistiska förväntningar: Kom ihåg att även med expertinsikter och noggrann analys finns det ingen garanti för att du alltid kommer att nå åtta rätt.

Rätta Måltipset live hos Svenska Spel

Vill du se Måltipset rätta raden finns den informationen alltid hos Svenska Spel. Det finns även andra fristående sajter som också lägger ut den informationen i efterhand. Svenska Spel är dock ensamma om att erbjuda Måltipset på sin sida. 

Om du vinner på tipset kommer pengarna att betalas ut till ditt konto omedelbart. Det ser du direkt när du loggar in i så fall. Vinsten varierar från vecka till vecka beroende på resultatet. Du vinner normalt om du har mellan 6-8 rätt. Målet är förstås att ha åtta rätt då det inte sällan är miljonutdelning. 

För att du ska få högsta vinsten måste du pricka rätt på samtliga åtta matcher. Om ingen skulle få in max antal rätt kommer vinsten fördelas bland de som har sju rätt och sex rätt. En del av vinsten kommer även gå över till en jackpott.

måltipset

Så ser du rätta raden

Alla matcher uppdateras i realtid hos Svenska Spel. Din kupong fylls alltså i så du ser hur många mål som görs i varje match. Du bettar alltså inte på resultat utan på vilka matcher som blir målrikast. Det är väldigt roligt även för den som normalt inte är så insatt i fotboll och de olika lagen.

Måltipset är ett lite annorlunda tips eftersom det inte spelar någon roll vilka lag som vinner. Du väljer ut åtta matcher i en pool av 30 stycken. Ditt jobb är att pricka in de där du tror att det kommer bli flest mål. Det är ofta lättare sagt än gjort men inte omöjligt. Det finns många olika exempel på spelare som har blivit miljonärer med åtta rätt.

Rätta kupongen över flera dagar

Eftersom det är hela 30 matcher som ska spelas är det sällan som alla matcher slutar samma dag. De kan till exempel vara utspridda över en helg. Då måste du vänta tills alla matcher är färdigspelade. Du kan till exempel sitta med åtta rätt när lördagen är slut. Dock är det inte säkert att resultatet står sig till söndagen. Det är både spännande och pirrigt vilket är en av anledningarna till att så många gillar måltipset. 

Få notifikationer i din telefon

Vill du inte själv hålla reda på alla matcher kan du använda dig av en app som håller koll på resultaten. Flashscore är ett bra sådant exempel. Då behöver du inte sitta fastklistrad vid datorn utan det plingar till i mobilen så snart det blir mål. 

Vet du med dig att det blir många mål i de matcher du valt ut kan du alltid logga in och se hur din kupong ser ut. Då kan det alltså bli en spännande helg. Du kan spela själv eller gå ihop tillsammans med andra om du vill spela tillsammans.

Om ingen får åtta rätt

Måltipset är ett av de lite svårare spelen eftersom du inte kan studera lagen på samma sätt som till exempel Stryktipset. Det handlar mer om slumpen och att ha tur med målen. Därför händer det väldigt ofta att ingen får åtta rätt. Vid dessa tillfällen kommer vinstsumman gå över till nästa gång som en jackpott. Om du normalt spelat på travet känner du säkerligen igen konceptet. 

Ibland så ser du redan efter ett 20-tal matcher om du kommer få in ditt spel eller inte. Om så är fallet kan du alltid börja fokusera på nästa veckas spel. Många spelar på Måltipset varje vecka eftersom det är så billigt och för att det är så spännande. Det som är roligt med Måltipset är att det passar alla. Även de som inte brukar kolla på fotboll kan ha glädje av detta tips.

Följ Måltipset live

Kan jag avbryta ett spel på Måltipset?

Om du kommer på att du inte vill spela på Måltipset går det att annullera. Du måste dock vara ute i god tid. Så snart det har gått 1 minut över spelstoppet är det inte längre möjligt att avbryta. Då får du istället fokusera på att rätta måltipset. Om du avbryter Måltipset så kommer pengarna att betalas tillbaka till ditt spelkonto. De kan du i så fall spara till ett annat tillfälle. 

 

Måltipset finns tillgängligt både till mobil och dator. Det betyder att du även kan rätta tipset vart du än befinner dig. Det finns också tillfällen när matcher måste lottas. Oftast beror det på att den har blivit inställd av en eller annan anledning. Det kan till exempel vara dåligt väder. När matchen lottas räknas den mot din kupong precis som vanligt. Då står det på din kupong att den kommer lottas.

M system och R system

I Stryktipset finns olika spelalternativ att välja mellan, nämligen enkelrader och system. När du spelar enkelrader, anger du endast ett tecken för varje match, vilket kan vara antingen en 1, ett X eller en 2. Det andra alternativet är att spela med olika system, och några av de mest populära systemen inkluderar m-system och r-system.

Spelstopp – Veta när man ska spela

Spelstopp är en viktig aspekt när man deltar i spelaktiviteter. Svenska Spel måste följa strikta regler, vilket inkluderar att erbjuda möjligheter som Spelpaus och Spelkoll till sina spelare. Genom dessa tjänster kan du ta kontroll över ditt spelande och göra ansvarsfulla val. Till exempel kan du själv välja att stänga av dig från allt spel i Sverige. Det är viktigt att notera att en aktiverad spelpaus inte kan hävas förrän dess löptid är över. Spelstopp är därmed en central komponent för att säkerställa att reglerna och villkoren för ansvarsfullt spelande följs.

Vägen till att vinna jackpotten

Vägen till att vinna jackpotten i Måltipset kan vara spännande och utmanande. För att nå den eftertraktade jackpotvinsten måste du först och främst lyckas få åtta korrekta förutsägelser på din kupong. Det är inte enkelt, men det är absolut möjligt. Måltipset är ett spel med chans, och din framgång kan bero på både kunskap och tur. För att öka dina chanser att vinna jackpotten kan du använda olika strategier och expertråd. Det finns många olika strategier som spelare har använt sig av genom åren för att öka sina vinstmöjligheter. Det är viktigt att komma ihåg att inga garantier finns, men genom att vara väl förberedd och noggrant överväga dina val kan du bättra på dina chanser. 

Skicka in din kupong online eller genom en agent

Att skicka in din Måltipset-kupong har blivit både enklare och mer tillgängligt tack vare teknologins framsteg. Du har nu möjligheten att bekvämt skicka in din kupong online genom Svenska Spels webbplats. Genom att skapa ett konto hos Svenska Spel kan du enkelt markera dina val och skicka in din Måltipset-kupong med bara några klick. Detta sparar tid och ger dig en smidigare spelupplevelse.

Utforska olika spelvarianter

Att ta del av olika spelvarianter är en spännande möjlighet för de som deltar i Måltipset. Detta spel erbjuder ett brett spektrum av alternativ, och det är upp till dig att välja de matcher du tror kommer att vara målrika. En av de unika aspekterna av Måltipset är att du inte behöver oroa dig för vilka lag som vinner; istället handlar det om att förutspå vilka matcher som kommer att resultera i flest mål. Detta gör spelet lämpligt och underhållande även för de som inte är fotbollsexperter. 

Spela Joker med varje måltipset-kupong

Du har möjlighet att inkludera Joker-spelet som en del av ditt Måltipset-spel. Joker är en separat lottodragning i Sverige där du väljer ett nummer och har chansen att vinna extra priser om ditt nummer matchar det dragna Joker-numret. Så när du spelar Måltipset och väljer att ”spela Joker,” innebär det att du deltar i både Måltipset och Joker-spelet samtidigt. 

rätta måltipset

Om det blir lika i två eller flera matcher

Det händer väldigt ofta att det blir lika många mål i två eller flera matcher. Hur gör man då för att få fram rätt resultat? Svenska Spel har kommit fram till en regel där bortamål räknas högre. Låt oss säga att en match slutar 3-1 till hemmalaget. Den andra matchen slutar 1-3 till bortalaget. Då kommer den andra matchen räknas högre eftersom bortalaget gjorde fler mål. Det är alltså något som du kan ha i åtanke när du ska lämna in din kupong. Om du tror att ett bortalag kommer bli väldigt målfarligt är det alltså värt att pricka för dem på kupongen. 

Det finns även tillfällen då det inte går att skilja på matcherna. Det kan till exempel vara två matcher som båda slutar 4-4. Då har Svenska Spel själva bestämt att den match som har lägst nummer på kupongen kommer räknas som den vinstgivande. Det kan tyckas lite orättvist men det går inte att lösa på något annat sätt. Det förstärker ytterligare idén om att Måltipset är mer som ett lotteri än regelrätt betting. Förhoppningsvis ska inte kupongen avgöras på tur utan på att åtta av lagen gör fler mål än de andra. 

Sök expertråd för bättre förutsägelser

När det gäller att spela på Måltipset finns det en mängd olika strategier och tillvägagångssätt som du kan utforska för att öka dina chanser till framgång. Vissa av dessa strategier är enkla och lättillgängliga, perfekta för nybörjare som vill komma igång och prova lyckan. Andra strategier kan vara mer avancerade och kräva en djupare förståelse av fotbollsmatcher och deras dynamik, vilket gör dem mer lämpliga för de mer erfarna spelarna som vill maximera sina chanser att få åtta rätt och därmed kamma hem den eftertraktade maxvinsten.

En av de grundläggande strategierna är att noggrant analysera de deltagande lagen och deras prestationer i tidigare matcher. Genom att studera lagens form, skador på nyckelspelare och tidigare möten kan du göra mer informerade val när du fyller i din kupong. Dessutom kan du dra nytta av experttips och analyser från erfarna fotbollsentusiaster och oddsexperter. Deras insikter kan ge dig en värdefull inblick i de potentiella utfallen av matcherna och hjälpa dig att göra mer välgrundade förutsägelser.

Kolla de senaste resultaten av måltipset

Följande dina Måltipset-resultat finns flera smidiga alternativ. Ett av de mest praktiska sätten är att besöka Svenska Spels webbplats där du kan enkelt se hur din kupong presterar i realtid. Varje gång ett lag skjuter in ett mål kommer din kupong automatiskt att uppdateras, vilket ger dig den senaste informationen om ditt spel. På samma plats finner du också tidigare resultat – perfekt om du vill granska dina tidigare spel. 

Vanliga frågor och svar

Nej, alla kuponger rättas automatiskt av Svenska Spel. Du behöver bara logga in och kolla hur det gick. Däremot är det många som följer med i matcherna och rättar sin kupong manuellt för spänningens skull.

Du kan börja rätta din kupong så snart de första matcherna är slut. Dock kommer du inte få slutresultatetet förrän alla matcher är färdigspelade. Det kan vara ovisst fram till den sista matchen.

Nej, det finns även andra fristående sajter som redovisar Måltipset med jämna mellanrum. De flesta vänder sig dock direkt till Svenska Spel eftersom det är där man lämnar in sin kupong.

Om du vill rätta dina gamla kuponger är det bara att logga in på ditt spelkonto. Där söker du upp den kupong som det rör sig om och ser om det blev någon vinst eller inte. Du ser vad du spelade på och den rätta raden.

I första hand så räknas den match där bortalaget för flest mål. Om det inte finns något  som kan särskilja de båda lagen säger reglerna hos Svenska Spel att matchen som är högst upp på kupongen vinner. 

Nej, du behöver inte själv korrigera din Måltipset-kupong. När du har lämnat in din kupong hos Svenska Spel, kommer den att korrigeras automatiskt under pågående matcher.

Du kan börja korrigera din Måltipset-kupong så snart de första matcherna har avslutats. Men kom ihåg att det slutgiltiga resultatet inte är tillgängligt förrän samtliga matcher har spelats klart.

Ja, du kan korrigera din Måltipset-kupong direkt hos Svenska Spel. De har den informationen och resultaten tillgängliga.