Hoppa till innehåll

Allsvenskan odds

Allsvenskan, Sveriges högstaliga i fotboll, är oerhört omtyckt och är populär att följa och titta på. Även om fotbollen inte håller den högsta nivån så finns det ingen liga i världen som kan engagera det svenska folket så enormt. Stora stockholmsderbyn är erkända internationellt, och Malmö FF gör med jämna mellanrum stora avtryck i Europa. 

Även om fotbollen ofta lämnar en hel del att önska så är Allsvenskan ändå en fantastisk liga att följa. Starka känslor och passion från välfyllda kortsidor är vanligt förekommande, och tifona som stora klubbar producerar kan mäta sig med de största klubbarna i Europa. Om man är intresserad av att betta på Allsvenskan så finns det en del saker som kan vara väl värda att veta innan man sätter igång. Oavsett om du ser många matcher på plats, eller om du följer med från TV-soffan så finns det en hel del att sätta tänderna i. 

Måltipset

Skrällar är vanligt förekommande

Även om Malmö FF har en tendens att vinna ligan mer eller mindre varje år så betyder detta inte att det är lätt att betta på Allsvenskan. Skrällar är vanligt förekommande, och det är inte ovanligt att lag från den nedre halvan plockar poäng från stora lag. Detta i sin tur betyder att det kan vara väldigt svårt att betta på Allsvenskan eftersom mer eller mindre allt kan hända, men det är många lag som historiskt sett har haft svårt på bortaplan.

Naturgräs eller plast?

En annan sak som gör Allsvenskan tämligen unik är att det är en liga där naturgräs och konstgräs blandas friskt. Med tanke på det klimatet som vi har i Sverige så är det oerhört dyrt och svårt att få naturgräs att växa och bli starkt nog att klara av fotbollsmatcher på den absolut högsta nivån. Därför är det många föreningar som väljer att använda sig av konstgräs.

Detta är någonting som man också måste ta in i sina beräkningar innan man lägger ett spel. Vissa lag har väldigt svårt att anpassa sig till olika underlag, vilket i sin tur gör att det blir än mer oförutsägbart att tippa på vem som kommer att stå som vinnare efter 90 minuter.

Oddsen på Allsvenskan

Odds på Allsvenskan kan vara väldigt konstiga att förhålla sig till. Mycket av detta har att göra med vilket spelbolag som du väljer att använda dig av för att spela. Om man väljer att spela hos Svenska Spel så tenderar oddsen att vara väldigt välkalkylerade, eftersom oddsättarna hos Svenska Spel har väldigt bra koll på Allsvenskan.

Om man istället använder sig av ett annat spelbolag så kan man ibland hitta riktigt skeva odds. Detta har att göra med att oddsättarna utomlands inte har möjlighet eller kunskapen som krävs för att sätta helt välavvägda odds på svenska matcher. Detta betyder att det ibland går att hitta väldigt fördelaktiga odds om man vänder sig till stora internationella spelbolag.

På grund av detta så är det många som har konton på flera olika spelbolag för att alltid kunna välja ut odds som är tilltalande.

Att spela på måltipset på Allsvenskan

Men om man är intresserad av att spela på lite mer komplexa sätt än klassiskt 1 x 2 så kan måltipset vara ett bra alternativ. Som namnet skvallrar om så är detta en spelform där det gäller att tippa på hur många mål som ett specifikt lag kommer att göra. På en måltipskupong så inkluderas det ett 30-tal matcher från olika ligor runtom i Europa, även Allsvenskan. 

Detta bjuder på en hel del komplexitet, och blir även väldigt mycket svårare. Många tycker även om detta eftersom det är ett sätt att betta på flera olika ligor samtidigt. Om du känner att du är ute efter ett nytt sätt att spela på Allsvenskan kan måltipset passa som handen i handsken.

Måltipset finns bara på Svenska Spel, och förr i tiden så behövde man besöka ett spelombud för att spela på sin kupong. Så är alltså inte fallet längre utan du kan enkelt och smidigt lägga ditt spel genom Svenska Spels hemsida eller App.

Att betta på derbyn

Att betta på derbyn är någonting som är väldigt populärt, även om man inte hejar på något av lagen som spelar. Här är det Stockholmsderbyn som är populärast, och i dessa matcher så är det inte ovanligt att alla olika utgångar på matchen har odds på 3.00 eller bättre. Detta är på grund utav att derbyn innehåller så mycket känslor och nervositet att utkomster är oerhört svåra att analysera i förväg, och därför blir också oddsen mycket högre.