Hoppa till innehåll

Topptipset hos Svenska Spel

Topptipset är samma typ av spel som Stryktipset och Europatipset. Skillnaden är att du ska pricka 8 matcher med Topptipset. Endast 8 rätt ger vinst. Markera 1, X och 2 vid varje. Klicka 1 för hemmavinst, X på oavgjort och 2 för bortavinst. Möjligheter till hel- och halvgarderingar finns men det kan bli dyrt. Topptipset brukar ha ganska fina vinstpotter.

måltipset resultat

Var spelar jag på Topptipset?

Det är Svenska Spel som driver Topptipset och det är endast hos de eller deras ombud man kan spela det. Det är samma sak som Stryktipset, Europatipset och andra spel från Svenska Spel. Antingen lägger du ditt spel direkt på Svenska Spels hemsida eller app. Annars kan du gå och lämna in ditt tips hos ditt lokala spelombud.

Spela via Svenska Spels app eller hemsida

Svenska Spels har en enkel och lättillgänglig hemsida när du vill spela. Du både registrerar dig och loggar in via BankId. Det har fördelen att du aldrig behöver komma ihåg några inloggningsuppgifter. Att rätta spel och ha en översikt över sina spel blir smidigt. Insättningar och uttag går snabbt. Det finns flera inbetalningsmetoder och alla överföringar är krypterade.

Spela via ombud

Spela via ombud kräver ingen vidare förklaring. Det har vi gjort så länge Svenska Spel och dess föregångare funnits. Trots alla moderna möjligheter uppskattar många att fortfarande gå till sina spelombud. Det kan kanske vara lite socialt och man får kanske lite speltips. Dessutom kan man passa på att kolla in vilka andelar de erbjuder, när man ändå är där.

Enkelspel på Topptipset

Enkelspel är när du endast markerar en rad per match. Termen är att spika en match. Dina val är enbart mellan hemmavinst, oavgjort eller bortavinst (1, X eller 2). Du bestämmer en radinsats på 1, 2, 5 eller 10 kr. Din vinst baseras på denna radinsats och hur många andra som vinner samtidigt. Spelar du enkelrader ska man kanske välja en av de högre radinsatserna.

Halvgardering på Topptipset

Vid halvgardering är använder du två tecken på en match. Du väljer alltså två av resultaten (1-X, 1-2, X-2). Din kostnad dubbleras för varje halvgarderingen. Gör du många halvgarderingar kan det bli riktigt kostsamt. Samtidigt är det något du bör använda dig av när du spelar. Det är riktigt svårt att pricka in alla rätt utan att använda några garderingar.

Helgardering på Topptipset

När du helgarderar markerar du alla tänkbara resultat i en match. Det går helgardera upp till sju matcher på Topptipset. Din radinsats tredubblas för varje helgardering. Har du till exempel endast 1 kr i radinsats och helgarderar 7 matcher, blir totala insatsen på över 20 000 kr. Håll på helgarderingarna till de riktigt jämna matcherna.

Andelsspel – Spela Tillsammans

Spela tillsammans har funnits på Svenska Spel sedan 2019. Det låter dig spela tillsammans med vänner, släkt och kollegor. Lag på upp till 50 personer och därmed också 50 andelar kan skapas. Det fungerar på Topptipset men också andra spel som Stryktipset, Europatipset och Powerplay. När du köper andelar är just det en del av Spela Tillsammans.

Öka chanserna att vinna stort

Topptipset kräver både en del tur och en stor del kunskap. Kunskapen får du själv skaffa men till slut måste bollen rulla åt rätt håll också. Det finns några saker man kan förbereda, för att öka möjligheterna till vinst. Du vill både vinna och vinna stort. Här kommer några tips.

Skaffa information

Topptipset är ett spel där det lönar sig vara påläst. Har du utförlig bakgrundsinformation ökar chansen att du lyckas pricka rätt. Undersök hur läget är i truppen, stämningen och skadeläget. Hur brukar det normalt se ut när lagen spelar mot varandra? Vad är det för av match? Är den avgörande och ingår i något cup-spel?

Streckfördelning och spelvärde

Vid de olika utgångarna i en match kan du se ett odds. Det kan se ut så här: 1: 1.45 X: 2.10 2: 2.33. Spelbolagen sätter oddsen. De är kunniga så det brukar vara ganska nära sanningen. Spelare som du och jag kan dock spela mer med hjärtat än med hjärnan. Ibland finns en tendens att strecka stora, kända lag, även när oddsen kanske säger något annat. Det här bör du titta efter. Kolla när streckfördelningen skiljer sig från oddsen.

Spika om du kan

Att bara spela på favoriter ger sällan några storvinster. Om du vill vinna de stora pengarna måste du hitta raden som kan ge den. Man måste våga lite. Det gäller att få in en skräll eller två. Flera spelare kommer sätta en helgardering där både odds och streckfördelning är jämna. Du måste hitta en match där du har möjlighet att sticka ut.

Lämna inte in raden för snabbt

Du bör vänta in i det sista med att lämna in raden. Det kan komma information nära inpå match som förändrar spelet. En nyckelspelare kanske avstår matchen eller så är det någon annan avgörande omständighet. Vänta in i det sista, för att ha all information med dig till spelet. Det kan ge dig en avgörande fördel.

När matcher inte kan spelas

Ibland blir matcher uppskjuta eller inställda. Spelomgången bara ett resultat om sex eller fler matcher avgörs. Kan matcherna inte avgöras inom spelomgången lottas de fram. Det sker direkt efter spelomgången med hjälp av en slumptalsgenerator. Den tar hänsyn till oddsen. Slutresultat med låga odds har en större chans att dras än ett med höga. Om antalet avgjorde matcher är färre än sex återbetalas hela spelomgången.

Vinstutdelning & Rullpott

Topptipset har en återbetalningsgrad på 70%. Dessutom måste vinsten överstiga 10 kr när den fördelats med alla vinnarna. Ibland blir vinsten inte tillräckligt stor för att betalas ut. Då skapar Svenska Spel en rullpott. Den sparas till en senare spelomgång, då det kan bli jackpot. Det är värt att hålla uppsikt efter detta.

Hur ofta kan man spela?

Till skillnad från exempelvis Stryktipset kan du spela Topptipset flera gånger i veckan. Om det är gruppspelsmatcher från Champions League och Europa League kan man ofta spela Topptipset med enbart dessa matcher. Det brukar uppskattas av spelarna. Annars hämtas matcher från flera europeiska toppligor. Håll koll på spelstoppet. Allt spel på Topptipset stoppas en minut innan start av första matchen. Undantaget är lördagar. Då är alltid spelstoppet alltid kl. 15:59, precis som Stryktipset.