Hoppa till innehåll

La Liga odds

Att satsa lite pengar på kvällens stora match är ett sätt för många svenskar att addera lite extra krydda och spänning till sitt fotbollsintresse. Oavsett för vilka summor man spelar om, eller på vilken match man spelar på så kan detta vara ett sätt att bli ännu mer engagerad i sitt fotbollstittande.

Och att man vill betta på La Liga är inte heller särskilt konstigt. Som en av Europas stora ligor drar La Liga stort intresse från resten av fotbollsvärlden, inte bara från Spanien.Om du är intresserad av att betta på La Liga så finns det några saker som är bra att veta dels om ligan, dels vad som är bra att tänka på när det kommer till odds på La Liga.

Följ Måltipset live

Real Madrid och Barcelona är de traditionella giganterna

Som du säkert redan är medveten om så har Real Madrid och Barcelona alltid varit de traditionella giganterna när det kommer till fotbollslag i spanien. Dessa två klubbar har en djupgående rivalitet och matcher mellan dessa två lag kallas för El Classico. El Classico är också den matchen som är överlägset populärast att spela på. På senare år så har även Real madrids stadsrivaler, Atletico Madrid fått upp fart och är idag ett lag som verkligen är att räkna med, både i La LIga och i internationellt europeiskt spel.

Real Madrid har flest ligatitlar

Real Madrid är också det lag som har absolut flest ligatitlar. Real Madrid betyder kungliga Madrid på spanska och fick sitt namn efter att den spanska kungen valde att skänka den äran till huvudstadslaget.

Om du vill betta på La Liga

Om du är intresserad av att betta på La Liga så är det väldigt enkelt. På grund av att ligan är så stor så finns det goda möjligheter att betta på en lång rad olika spelbolag. Vi kommer att prata om skillnaderna på dessa och vilket av alternativen man bör välja när man ska betta på La Liga. Svenska spel och alla stora bettingbolag som arbetar under en svensk licens erbjuder bettingmöjligheter på den spanska högstaligan.

Måltipset går att använda sig av på La Liga

För den som tycker om att spela på lite mer spännande sätt än 1 x 2 så kan måltipset passa perfekt. Det här är ett spelsätt som enbart går att hitta på Svenska Spel där det gäller att gissa och sedan spela på hur många mål som det kommer att bli i en specifik match. I måltipset så får man välja ut vilka matcher som man är intresserad av att spela på, någonting som är väldigt populärt bland spelare. Detta betyder då att man kan spela på de matcher som man själv är intresserad av, utan att behöva ta ställning till matcher som man inte har särskilt bra koll på.

Måltipset blir då ett roligt sätt att spela på fler matcher samtidigt, och det är också mer komplext. Eftersom du behöver ta ställning till inte bara vilket lag som kommer att vinna, utan även vad det kommer att bli i matchen så är det många som helt och hållet föredrar måltipset. Självklart gör detta det svårare att vinna, men det gör också att möjligheterna till att vinna stort ökar.

Om man är intresserad av att spela på La Liga på något annat sätt så brukar matcher även inkluderas i Europatipset. Europatipset är samma sak som stryktipset, men istället så inkluderas matcher från hela Europa istället för bara Premier League.

Svenska Spel eller ett privat spelbolag

Om du är intresserad av att spela på Måltipset så är det Svenska Spel som du ska vända dig till. Det är nämligen det enda spelbolag som erbjuder Måltipset. Om du vill betta på individuella matcher är det mer en fråga kring vad du själv föredrar. Svenska Spel erbjuder inga bonusar, men föredras ändå av många på grund utav hur smidigt det är att spela på deras plattformar, samt att oddsen tenderar att vara väldigt rättvisa.

Vikten av en oddsjämförelse

Men det är många spelare som faktiskt har konton på flera olika spelbolag. På så sätt så kan man genomföra en oddsjämförelse och sedan välja att spela på det spelbolag som kan erbjuda fördelaktigast odds för ens spel. Att oddsen ser annorlunda ut från spelbolag till spelbolag beror på att alla använder sig av olika oddsättare. Oddsen sätts med hjälp av datorer, men människor har också en roll att spela när det kommer till oddssättning. Därför så skiljer det sig ofta från spelbolag till spelbolag, vilket gör att många inte är lojala till en plattform. Istället så vänder de sig till spelbolaget som erbjuder bäst odds på den specifika matchen.