Hoppa till innehåll

Måltipset förslag

Om du är nybörjare på Måltipset kan det vara svårt att välja vilka matcher du ska plocka ut. Därför kan du ta del av de Måltipset förslag som läggs ut varje vecka. Många självutnämnda experter delar med sig av sina tips och vilka matcher de tror kommer bli intressanta.

Det är väldigt bra för dig som kanske inte är så insatt i fotboll men ändå vill testa att spela på tipset. Man ska dock veta att Måltipset bygger väldigt mycket på tur. Du ska välja de åtta matcher där du tror att det kommer bli flest mål. Det spelar ingen roll vilket av lagen som gör de.

Måltipset

Så hittar du Måltipset förslag

På nätet finns det en massa Måltipset statistik och förslag att ta del av. Till skillnad från Stryktipset finns det dock ingen kommentar av varje match. Det är mer som ett lotto där du ska välja ut dina egna rader. 

Det finns även många som bloggar varje vecka och delar med sig om vad de tror. Du kommer säkerligen hitta din personliga favorit som du gillar att följa varje vecka innan tipset. Även om det i mångt och mycket är ett turspel är det alltid skönt att läsa om vad andra tror. 

Även om det finns många som följer fotboll slaviskt finns det aldrig några säkra matcher. Det är något som du alltid måste komma ihåg när du bettar på Måltipset. Därför bör du alltid spela ansvarsfullt. Måltipset är ett av de billigare systemen men det beror även på hur många rader du spelar. Du kan spela max 14 olika rader på ett och samma system.

Spela system

Det är väldigt svårt att få in tipset om du bara spelar på ett resultat per rad. Om du istället väljer att spela system kan du välja fler utgångar på samma kupong.

Det kan ta lite tid att sätta sig in i hur du spelar system på Måltipset men det är det värt. När du har gjort det ett par gånger kommer du förstå hur allt fungerar. Sedan är det bara att hoppas att resultaten går din väg på helgerna.

De olika systemen

Hos Svenska Spel finns två olika system du kan välja på Måltipset. Det första är att spela ett M-system. Då spelar du flera enkelrader på ett och samma system. Du väljer mellan 9 till 14 matcher och sedan skapar datorn ett antal rader åt dig. Det är smidigt eftersom du slipper att själv plocka ut dina matcher. Om du har ont om tid kan det vara ett väldigt bra val. 

Du kan även spela ett reducerat system eller R-system som det också kallas. Då spelar du med ett minskat antal rader. Du får välja mellan 11 till 14 matcher men kan inte räkna med lika hög utdelning. Dock är det inte lika dyrt att lägga ditt spel. R-system är inget unikt för Måltipset utan det finns för många olika poolspel.

Spela på tilläggsspelet Sportkryss

När du spelar på Måltipset kan du även spela på något som heter Sportkrysset. Det kan liknas vid en joker. Då ska du välja ett sjusiffrigt nummer och en insats mellan 10-30 kronor. Skulle du pricka in alla rätt kan du vinna hela 30 miljoner kronor. När du ska lämna in din kupong kan du kryssa för om du vill delta i Sportkrysset eller inte. Vinstplanen är alltid fast på detta spel. Raden dras alltid på lördagar efter spelstoppet. 

Låt datorn välja dina rader

Det finns också en knapp som heter Pix! där du låter datorn välja ut dina nummer. Då blir det alltså ett rent lotteri. Då behöver du bara bestämma hur många rader du vill spela. Sedan fyller du bara i om du även vill spela Sportkryss och vilken insats du vill satsa. Du kan även välja om du vill spela på samma rad flera veckor i sträck. Du kan max spela 10 veckor i rad, sedan kan du spela på nytt om du vill.

Går det lita på Måltipset förslag?

Det är väldigt svårt att tippa rätt på Måltipset eftersom det endast handlar om att gissa de målrikaste matcherna. Självfallet finns det alltid människor som vill dela med sig av vad de tror. Men det finns aldrig några säkra matcher. Därför bör du främst se Måltipset som en rolig sak och något som gör matcherna lite mer spännande. 

Du väljer själv om du vill gissa helt och hållet eller om du vill försöka läsa på lite. Om något lag är väldigt stor favorit är det förstås stor chans att det kan bli mycket mål. Dock är det ofta en match blir mycket mer tillknäppt än vad som förväntas. Mycket handlar alltså om slumpen. En sak är i alla fall säker och det är att Måltipset är väldigt spännande från start till sista match. Eftersom det också är så prisvärt lockar det många spelare. Om du vill hitta förslag inför nästa Måltipset är det bara att söka runt på nätet.

Så hämtar du ut din vinst

Om du lyckas att få in dina Måltipset förslag och går med vinst är du säkerligen nyfiken på hur du kan hämta ut den. Det beror på om du har spelat hos ett ombud eller om du har spelat direkt hos Svenska Spel. Du måste ha minst 5 rätt för att din kupong ska ge utdelning. Har du spelat hos ett ombud kan du bara gå tillbaka dit för att hämta ut vinsten. Det är viktigt att du tar med dig ett ID så du kan legitimera dig. Det är inte säkert att ett spelutbud kan betala ut hela din vinst. De flesta har en maxgräns på 20 000 kronor. Om det är en högre summa så kommer pengarna istället att överföras till ditt bankkonto. Skulle du lyckas pricka in en riktig drömvinst på över fem miljoner kronor så måste du ta kontakt med Svenska Spel för att det ska gå igenom. 

Har du istället spelat direkt hos Svenska Spel så är det betydligt enklare. Så snart spelomgången är avslutad så börjar Svenska Spel rätta alla kuponger. Om du är en av de lyckliga vinnarna kommer pengarna att krediteras direkt till ditt konto. Du behöver alltså inte meddela att du har vunnit utan det är en automatisk process. 

Återbetalning

Ibland så blir inte vinstutdelningen högre än 10 kronor per person. Då får alla tillbaka insatsen som de spelade. Vinsten kommer sedan flyttas över till nästa omgång. De pengarna blir också automatiskt utbetalda till ditt konto. 

Vanliga frågor och svar om Måltipset förslag

Det är inte lika vanligt som till exempel Topptipset och Stryktipset. Det beror främst på att det är mycket mer turbaserat. Alltså är det svårare att läsa sig till hur de olika matcherna kommer sluta.

För att vinna maxvinsten på Måltipset ska du välja åtta matcher där du tror det kommer bli flest mål. Det är alltid 30 matcher på kupongen vilket gör det hela lite svårare.

Ja, det kan du. Du kan välja att låta datorn plocka ut rader. Då väljer du alltså inte utifrån lagen utan förlitar dig på turen. Då kan du även välja att spela på dessa rader flera veckor i rad om du vill. Du kan max spela 10 veckor i sträck innan du måste förnya ditt spel.

Du kryssar i att du vill spela ett system när du har kupongen framför dig. Det finns flera olika system du kan välja mellan. Ett av de vanligaste är reducerat system där du spelar för en billigare insats.