Hoppa till innehåll

Serie A odds

Serie A är den näst populäraste utländska ligan som svenskar tycker om att följa. Vad som på 70-talet beskrevs som bästa liga har kanske tappat en aning i kvalitet, men fotbollen och passionen från läktarna håller fortfarande absolut toppklass.

Serie A är en liga där passion och vackert spel står i förstarummet. Även om många svenskar fick sitt intresse från tipsextra på 80-talet så är det också många som helt och hållet föredrar den italienska fotbollen av en lång rad olika anledningar. Som en av Europas fem bästa ligor, och vida erkänt som den näst bästa är det en riktigt rolig liga att följa. I den här texten kommer vi att gå igenom några saker som är bra att känna till om Serie A, samt vilka sätt som man kan betta på ligan.

Måltipset

En anrik liga

Italienarna älskar fotboll, och drar en stor stolthet från sina lokala fotbollslag. Serie A har en lång och anrik historia med många av världens bästa spelare. Historien om Serie A är på många sätt också historien om hur det moderna Italien växte fram, och är en verkligt intressant läsning.

Serie A och svenska spelare

Ända sedan slutet av 1940-talet så har Italien varit en vanlig hemvist för svenska spelare som har blivit för skickliga för allsvenskan. Det var här de första svenska utlandsproffsen hamnade, och i skrivande stund så finns det svenskar i flera olika lag i serie A.

Läktarna i serie A

Där den engelska läktarkulturen sakta men säkert har börjat dö ut och trubbas av så lever den italienska i allra högsta grad. Här är det vanligt med enorma tifon och sånger från enorma klackar matcherna igenom. Det finns en lång rad olika derbyn, där huvudstadsderbyt mellan Roma och Lazio är en verklig favorit för många.

Juventus är den traditionella giganten

Juventus är det lag som har flest ligatitlar, flest fans, och mest pengar av alla klubbar i Serie A. Laget har under en lång tid ägts av familjen som äger Fiat, och Juventus är staden Turins absoluta stolthet. Även om staden även husererar ett annat stort lag, Torino, är det Juventus som är det laget som alla andra stora klubbar siktar att slå. Detta betyder inte att Juventus vinner varje match eller tar hem ligan varje år, men det är oftast mer sannolikt än inte att Juventus höjer Scudettin under vårens sista veckor. 

Betta på Serie A från Sverige

Om du är intresserad av att betta på Serie A från Sverige så kan du vila tryggt i att det är väldigt enkelt att göra. På grund utav att ligan är så stor och populär så erbjuder alla bettingbolag också goda möjligheter att spela på Serie A. Om man är intresserad av mer engagerande spelformer än klassiskt 1 x 2 är dock Svenska Spel det klart bästa alternativet.

Måltipset med Serie A

Måltipset är en populär spelform från Svenska Spel där det, som namnet antyder, går ut på att tippa på hur många mål det kommer att bli i en specifik match. Man ska välja ut ett antal matcher att tippa på från en kupong, och vinner sedan beroende på hur många matcher som man tippade rätt på. På en kupong så tenderar det att inkluderas en rad matcher från Serie A, vilket betyder att den som tycker om italiensk fotboll enkelt kan hitta matcher som man har en god uppfattning kring hur de kommer att sluta.

Måltipset går enbart att spela med Svenska Spel, och går enkelt och smidigt att göra via deras app. Detta är ett roligt sätt att få in lite extra komplexitet i sitt spel, och höjer svårighetsgraden några nivåer. Spelupplevelsen blir dock helt och hållet annorlunda jämfört med om man enbart bettar på vem som kommer att stå som vinnare i slutet av matchen, och föredras av spelare som tycker om att analysera matcher lite extra.

Europatipset

Europatipset är den lite mindre populära lillebrodern till Svenska Spels flaggskepp Stryktipset. Under tidigare år så innehöll Europatipset enbart matcher från Italien, men numer så inkluderas matcher från hela Europa. Här gäller det att gissa på resultatet från 13 matcher, precis som i Stryktipset. Varje vecka så tenderar 3–4 matcher från Serie A att inkluderas i varje kupong.

Odds på Serie A

Om man är intresserad av bäst odds från Serie A är det klokt att jämföra oddsen från olika spelbolag. På grund utav att ligan är så stor och välbevakad är det sällan som oddsen skiljer sig jättemycket från spelbolag till spelbolag, men det händer.