Hoppa till innehåll

Europatipset hos Svenska Spel

Precis som Stryktipset ska du på Europatipset pricka in 13 matcher. Där Stryktipset är fokuserade på engelsk och svensk fotboll, tar Europatipset in matcher från hela Sverige. Europatipset är för dig som gillar storfotboll från hela Europa. Europatipset har en spelomgång mer per vecka, än Stryktipset.

måltipset

Spela på Europatipset

Europatipset är precis som Stryktipset i upplägget. Du ska pricka in 13 matcher för att få maximal vinst. Markera 1 för hemmaseger, X för oavgjort och om du tror på bortalaget markerar du en 2: a. Det går att markera mer än ett tecken per match. Det kallas för att helgardera eller halvgardera.

Populärt att spela tillsammans

En anledning till att de olika poolspelen från Svenska Spel blivit så populära är möjligheten att spela tillsammans. På Europatipset, Stryktipset och Topptipset kan du gå ihop med andra och spela för en större pott. Samla släkt, vänner och arbetskollegor för möjligheten att lägga ett större spel. Det ökar vinstchanserna.

Tips för att plocka hem storvinsten

Tålamod är kanske den viktigaste egenskapen hos framgångsrika tipsspelare. Man prickar ju kanske inte in 13 rätt första veckan man spelar. Dessutom, om du väl skulle pricka 13 rätt, kan det vara många fler som gjort det också. Då delas vinsten upp så pass mycket att det inte blir så jättemycket att skryta om. Här kommer några tips för att slipa ditt tipsspel.

Roligt med tidskrävande att analysera

Om du är sport- och spelintresserad gillar du säkert också att analysera och förutspå spelet i förtid. Det är utmärkta egenskaper för att ha ett försprång gentemot andra spelare. Ha koll på skadeläget, formen, avstängningar och motivationen för de olika lagen. Man säger att människan aldrig lär sig av historien men det bör du göra om du vill ha 13 rätt.

Värdesätt oddsen från spelbolagen

Spelbolagen tar inte bara dina pengar, de är faktiskt ganska duktiga på odds och spel också. Om det är några som har koll på spelform, avstängningar och allt man kan tänka sig är det de. Oddset de sätter är ganska troligt nära slutresultatet. Jämför deras odds med hur resten spelar, så kan du hitta felstreckade matcher. Där hittar du spelvärde och potentiellt höga vinster.

Reducera och optimera

För nybörjarspelaren kan det vara svårt att förstå sig på reduceringsverktyg. Det är dock väl värt tidsinvesteringen att förstå sig på dem. Vad de gör är att optimera rader och kostnader. Lämnar du in många rader ökar både vinstchanser och kostnad. Reduceringsverktyg hjälper dig minska kostnader. De är ofta gratis att använda.

Spela tillsammans

Vi har redan nämn fördelen med att spela tillsammans. Det kan inte nog poängteras. När du samlar ihop släkt, vänner eller kollegor får ni inte bara en större pott att spela för. Du får också större vinstchanser och det är trevligt att följa spelet tillsammans. Andelar, som du köper online eller via ditt spelombud är ett annat sätt att utnyttja dessa fördelat.

Det kräver tålamod

Alla som spelar vet att det kan dröja innan du prickar in 13 rätt. Det är inte helt lätt, hur självklara vissa matcher ändå verkar. Det finns alltid en viss del slump i spelet och oförutsägbara händelser. Europatipset och andra tipsspel är varierat. Det kräver att du gör din hemläxa, att du har din bakgrundsinformation. Har du det och tror på rad vecka efter vecka, kan vinsten slutligen vara där.

Enkelrader på Europatipset

Vill man göra det riktigt billigt spelar man bara enkelrader. Det kanske inte är särskilt lönsamt i längden men kan vara ett kul sätt att testa sin skicklighet och sin tur. Att spela enkelrader kallas at spika. När du spelar hos ett spelombud behöver du spela för minst 2 kr. Spelar du däremot via Svenska Spels hemsida eller app, kan du lämna in bara en rad.

Halvgardera

Vill du ha lite större möjligheter till vinst bör du åtminstone halvgardera. Det är när du markerar mer än ett resultat på en match, är det att halvgardera. Du använder alltså två tecken. Tänkbara varianter är 1X, 12, X2. När du halvgarderar blir din kupong dyrare. Varje halvgardering fördubblar din insats.

Helgardera

Ibland är det så jämt mellan lagen att det är omöjligt att förutspå resultatet. Vapnet i din arsenal kallas då helgardering. Du markerar helt enkelt 1X2 för att inte lämna något till slumpen. Det ger ett garanterat resultat. Då borde man väl bara kunna helgardera hela kupongen? Nja, vid endast 9 helgarderingar kostar en kupong nästan 20 000 kr. Varje helgarderingtredubblar insatsen.

Vad är systemspel?

Halv- och helgarderingar är grunden i systemspel. Det finns flera typer och flera sätt att spela på system. Här är några varianter:

  • M-system: I princip som ett enkelradssystem men med ett visst antal halv- och helgarderingar.
  • R-system: Svenska Spel räknar ut ett antal nyckelrader som du måste förhålla dig till.
  • U-system: Fungerar som ett M-system. Du ska även värdera utgången med ett U-tecken, för det utfall du tror på.

Europatipset PIX!

PIX! från Svenska Spel fyller automatiskt in spel åt dig. Den är perfekt när du har bråttom men ändå lämna in ett Europatips. Funktionen kallades tidigare för Xperten. När du är inne på Svenska Spels hemsida markerar du bara att du vill använda PIX! Därefter får du ange vilket belopp du vill spela för och sedan genereras ett spel åt dig.

Hur mycket utdelning ger olika resultat?

Du har möjlighet att få vinst på 10, 11,12 och, såklart, 13 rätt. Återbetalningsgraden på Europatipset är 65%. Vinstsumman fördelas ut i olika delar beroende på hur mycket du vunnit.

  • 13 rätt, delar på 40 % av vinstsumman
  • 12 rätt, delar på 23 % av vinstsumman
  • 11 rätt delar på 12 % av vinstsumman
  • 10 rätt delar på 25 % av vinstsumman
  • 8 % går till garantifonden

Vad gör jag när jag vunnit?

För att spela någon av Svenska Spels spel hos ombud krävs en id-handling. Om du vinner och vill hämta ut vinst behöver du även ha med dig din kupong. Vinster på under 20 000 kr betalas ut direkt hos spelombudet. Är summan över det men under 5 000 000 betalas vinsten ut till ditt bankkonto. Vinner du mer än så är det bara att säga grattis. Hör av dig till Svenska Spel innan de hör av sig till dig.